Wat is er allemaal?

Genieten in en om Malaucène 
Sportpark

Op 100 meter van Ostal Grinta ligt het sportpark van Malaucène met een visvijver, bmx-park, skatepark, voetbalplein, tennisvelden, basketballpleintje, fit-o-meter, speeltuintjes voor de allerkleinsten, picknicktafels ...
De kortste weg naar het centrum is door dit park. 

Op de grote parking naast het voetbalveld worden vaak evenementen georganiseerd: rommelmarkt, circus, optredens, vuurwerk, start van sportieve evenementen zoals Ventoux-beklimmingen, persdorp bij aankomst Tour de France ...

Lekker visje
Restaurants

Malaucène is niet groot maar er zijn wel heel veel eetgelegenheden en er is veel variatie. Best wel even vooraf reserveren, zelfs buiten het seizoen. En dit allemaal op 10 minuten wandelen van Ostal Grinta. Natuurlijk zijn er ook in de omliggende dorpen nog veel gezellige adresjes. 
Wij gaan in Malaucène vaak terug naar L'Atelier de la Ferme, Chez Laurette, Pizza Flash (foodtruck), L'Abri du Ventoux, Le Pont De l'Orme ...

Cave de Beaumont de Ventoux
Wijn proeven

Bij lekker eten hoort natuurlijk ook een lekker glas wijn. Je kan wijn gaan proeven bij de vele lokale domeinen in de streek, maar ook in het centrum van Malaucène kan je terecht, in de wijnbar Au fil de la dégustation op het marktplein.

Winkels

In Malaucène draait alles rond de fiets. En dat merk je. Er zijn wel drie of vier plaatsen waar je fietsen kunt huren, kopen, laten herstellen. Ook aan fietsaccessoires en uitrusting geen gebrek.
Er zijn ook 3 bakkers, een slager, een supermarkt, een groenten- en fruitzaak, een krantenwinkel, boekenwinkel, snuisterijenwinkel, boetiek ...

Voor hyper-supermarkten (super-U, Intermarché, Lidl, Aldi),  grotere ketens (Intersport, Brico, McDonalds) rijd je naar Vaison-La Romaine (ca. 10 minuten). Ikea, Decathlon, Leroy Merlin vind je op ca. 40 minuten rijden in Le Pontet bij Avignon.

Wellness

De Fransen komen van heinde en verre ontspannen bij Spa Ventoux Provence.
Ideaal in te plannen in je vakantie. Laat je verwennen: verschillende soorten sauna's en stoombaden, massages, lichaamsverzorgingen, fitness. Er is ook een restaurant: Hangar N°1

Belvedère

Mag niet ontbreken tijdens je vakantie: een wandeling van ca. 15 minuten naar de top van Malaucène. Een korte, stevige klim over kasseien, en dan moet de kruisweg nog beginnen. Boven word je beloond met een prachtig uitzicht rondom. Zoek Ostal Grinta! 

Wekelijkse markt

Elke woensdagvoormiddag staat er een gezellig marktje in Malaucène.

Andere markten:
Vaison-La-Romaine: dinsdagvoormiddag
Nyons: donderdagvoormiddag

Mont Ventoux

Dé toeristische trekpleister in de buurt. Een fenomeen in elk seizoen. De kale berg ontgoochelt zelden. 
Interesse in fietsen op en rond de Mont Ventoux: hier vind je alles!

Let wel op: de top is afgesloten voor alle verkeer in de winter, van midden november tot april/mei. Kijk op de website van de berg voor alle info, ook over winterbanden en sneeuwkettingen.

Mont Serein

Vrijetijdspark op de Mont Ventoux met skiplezier in de winter, elektrische steps, gocarts, ...

Crestet

Prachtig gelegen boven op een heuvelrug en de klim meer dan waard. Verwacht wel geen commercie zoals in veel schattige dorpjes. 

Entrechaux

Middeleeuwse burcht en vuurspektakel: topcombinatie. Entrechaux leeft in de zomer.

Vaison-La-Romaine

De Romeinen waren hier!
Dit is de grootste antieke site van Frankrijk.
Er is heel veel te zien en Vaison is vlakbij, dus je kunt je bezoek over twee dagen spreiden. Geen gejaag op vakantie. Liefhebbers weten natuurlijk dat er nog veel meer van de Romeinen te zien is in de Provence: Orange, Nîmes, Pont-du-Gard, Glanum, Arles. Allemaal binnen 1,5 uur rijden van Ostal Grinta.

Parc Spirou

Marsupilami's, Lucky Luke, de Daltons en Robbedoes op minder dan een half uur rijden. Met de wind in de haren in een roller coaster. Klinkt toch goed op een warme zomerdag.
Plan je bezoek op de website van het park.Wave Island

Op minder dan 30 minuten rijden vind je ook een waterpretpark. Voor grote waterratten en kleine waterratjes.Avignon

Palais des Papes met zijn tuinen en uiteraard nog veel meer.

Theaterfestival
Van 29 juni tot 21 juli 2024 wordt de stad overspoeld door het beroemde theaterfestival.
Zin in een voorstelling om 10 uur 's ochtends?
Pas de problème!

Ostal Grinta
421D Route du Hameau de Veaux
84340 Malaucène
Frankrijk

+32 (0)479 26 39 19

ostalgrinta@host.smoobu.com